Putuj i upoznaj ljepote koje te okružuju

Putuj i upoznaj ljepote koje te okružuju

Citat iz knjige „U traganju za izgubljenim vremenom“, popularnog autora i putopisca Marsela Prusta, glasi: “ Prava ljepota putovanja ne sastoji se u upoznavanju novih pejzaža, već u mijenjanju pogleda na svijet.“

Ova, 2020. godina zasigurno nam je svima mnogo pomogla u mijenjanju pogleda na svijet, od cijenjenja nekih dragih trenutaka sa porodicom, prijateljima, pa do putovanja u sopstvenoj državi. Naučili smo da više cijenimo prirodne ljepote naše zemlje, sve njene blagodati koje nas fasciniraju, nadahnjuju, a na kraju, i hrane. Dozvolili smo da nas tempo i brzina života odvoje od uživanja u svemu što nas okružuje. Mnogo pogleda, mjesta i ljepota smo počeli da podrazumijevamo, bez da im se posvetimo na trenutak i uživamo u svemu što imamo. Iako vrlo teška i nezvjesna, cijela ova godina, sa sobom nosi bar tu pozitivnu notu, kako bismo na trenutak zastali i zapitali se šta nas čini srećnima, te gdje se osjećamo sigurno i slobodno, kao kod svoje kuće.

Gazdina rakija, kao bosansko-hercegovački brend, ponosna je na svoje porijeklo nastanka, kao i na sve one prirodne ljepote koje su dodatni izvor motivacije da kroz svoje postojanje potvrdi zašto je baš nastala u Bosni i Hercegovini, te zašto se svugdje u svijetu ponosi oznakom svog geografskog porijekla.

Dođoh, vidjeh, popih jednu rakiju…

U svom Prijedoru

U najdražoj, sigurnoj luci, Banjoj Luci

Na bisernoj Uni

U gradu vječnog sunca – Trebinju

U ponosnom Mostaru

U kraljevskom Jajcu

Ispod Kamenog mosta punog emocija

Uz magiju vode vodopada Kravice

U miru punom buke na Krupskim slapovima

U inspirativnom zalasku sunca iznad Sarajeva

Na silovitom vodopadu Bliha

U tajanstvenoj Dabarskoj pećini

U buđenju na Prokoškom jezeru

U skrivenoj oazi vodopada Skakavac

Predah na putu i pogled na kanjon Vrbasa

U duhu tradicije, u bašti mirisa lipe i pečata zavičaja

Gdje početi, a gdje stati, ne znamo. Vidjeli smo toliko toga, a ostalo je još mnogo više. Zavoli svoju zemlju, zavoli svoje brendove i zavoli sebe.

Ukoliko i vi imate neke fotografije sa putovanja i uživanja sa Gazdinom rakijom, biće nam drago da podijelite s nama.

Možete koristiti hešteg #gazdina_putovanja ili nas označiti @gazdina_rakija.

Radujemo se vašim utiscima!

Bogdana Kantar

Related posts
Leave a reply